PIANISTIT

PIANISTIT

 Liisa Malmivaara

Liisa Malmivaara on opiskellut pianonsoittoa Porvoonseudun musiikkiopistossa Brita-Liisa Johanssonin, Sibelius-Akatemiassa (MuM 2004) Hui-Ying Tawaststjernan, Kööpenhaminan kuninkaallisessa konservatoriossa José Ribéran ja Sweelinck-konservatoriossa (Music Post graduate 2000) Naum Grubertin johdolla. Kamarimusiikissa häntä on ohjannut Ralf Gothóni. 

Liisa Malmivaara on palkittu mm. Kilin kansainvälisissä pianokilpailuissa ja Nyborgin pohjoismaisissa pianokilpailuissa. Hän on esiintynyt mm. Josef Hofmann-festivaaleilla Puolassa, Pianoaura-festivaaleilla, Mäntän musiikkijuhlilla ja Kaakon Kamarimusiikissa.

Liisa Malmivaara toimi Turun konservatorion pianonsoiton yliopettajana 2003-2016. Nykyään hän opettaa pianonsoittoa ja kamarimusiikkia Helsingin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Opetustoimensa ohella hän soittaa aktiivisesti kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.

 Valeria Resjan

Valeria Resjan aloitti pianonsoiton opintonsa Venäjällä. Hän muutti 1990 Suomeen ja jatkoi opintoja Sibelius-Akatemiassa Hamsa Al-Wadi Juriksen johdolla. Ralf Gothóni toimi kamarimusiikkiopettajanaan.Resjan on myös opiskellut Madridissa, Kuningatar Sofiakoulussa professori Dmitri Bashkirovin luokalla. 

Resjan on voittanut Laura Mikkolan kanssa Maj Lind-pianokilpailun sekä kansainvälisen Pilar Bayona-kilpailun Espanjassa.

Resjan on esiintynyt soolopianistina ja orkestereiden solistina mm. Okko Kamun, Leif Segerstamin, Jukka-Pekka Sarasten ja Osmo Vänskän johdolla. Hän on konsertoinut mm. Pohjoismaissa, Venäjällä, Japanissa, Arabi-Emiraateissa, ja Kanadassa.

Resjan on myös aktiivinen kamarimuusikko, hän on esiintynyt kansainvälisesti tunnettujen muusikkojen kanssa kuten sellistit Ola Karlsson, Jan-Erik Gustafsson, ja Marko Ylönen, viulistit Elina Vähälä, Hagai Shaham ja Anna-Liisa Bezrodny. 

 Resjan toimii kamaripianistina Sibelius-Akatemiassa.