TUOMARISTO

SENJA RUMMUKAINEN

SENJA RUMMUKAINEN

Senja Rummukainen nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2019, kun hänet palkittiin kansainvälisessä Tšaikovski-kilpailussa kuudennella palkinnolla. Muutamaa vuotta aiemmin hän voitti myös ensimmäisen palkinnon Turun XII sellokilpailussa sekä oli yksi kolmesta finalistista Guilhermina Suggia Prize -kilpailussa Portugalissa.  

Rummukainen on kysytty vieras merkittävimmillä suomalaisilla festivaaleilla ja esiintyy säännöllisesti mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Turun musiikkijuhlilla, RUSK-festivaalilla Pietarsaaressa sekä Oulun musiikkijuhlilla.  

Solistina Rummukainen on esiintynyt mm. Mariinski-teatterin orkesterin, Pietarin filharmonikoiden, Orquestra Sinfónica do Porto Casa da Músican sekä tärkeimpien suomalaisten orkesterien, kuten Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan sekä Kuopion, Joensuun ja Vaasan kaupunginorkesterien kanssa monien aikamme suurien kapellimestarien kanssa, joista mainittakoon mm. Valeri Gergijev, Leif Segerstam, Jorma Panula ja Petri Sakari. 

 Rummukainen valittiin Helsingin kaupunginorkesterin 2. soolosellistiksi vuonna 2017 ja on myös toiminut vierailevana soolosellistinä Oslon filharmonisessa orkesterissa.  

Hän on yksi Helsingissä järjestettävän Kamarikesä-festivaalin taiteellisista johtajista yhdessä Johannes Piirron, Kasmir Uusituvan, Tami Pohjolan ja Riina Piirilän kanssa.  

Rummukainen viimeistelee maisteriopintojaan Berliinin Taideyliopistossa professori Jens-Peter Maintzin luokalla. Hänen aikaisempia opettajiaan ovat olleet Truls Mørk Norjan musiikkikorkeakoulussa, Young-Chang Cho Essenin Folkwang-yliopistossa, Marko Ylönen Sibelius-Akatemiassa sekä Taru Aarnio ja Allar Kaasik Itä-Helsingin musiikkiopistossa.  

Rummukaisen instrumentti on Stefano Scarampella-sello vuodelta 1897, jonka hänen käyttöönsä on ystävällisesti antanut Jorma Panula. 

 

10 – 12-vuotiaiden sarjan muut tuomarit

Anja Maja
Joona Pulkkinen

16 – 19-vuotiaiden sarjan muut tuomarit

Sebastian Fagerlund, puheenjohtaja
Jan-Erik Gustafsson
Sennu Laine
Martti Rousi