PIANISTERNA

pIANISTERNA

 Liisa Malmivaara

Liisa Malmivaara har studerat pianospel vid Borgånejdens musikinstitut under ledning av Brita-Liisa Johansson, vid Sibelius-Akademi (MuM 2004) för Hui-Ying Tawaststjerna, vid det Kungliga Danska Musikkonservatoriet för José Ribéran och vid Sweelinck-konservatoriet (Music Post graduate 2000) under ledning av Naum Grubert. I kammarmusik har Liisa fått handledning av Ralf Gothoní.

Liisa Malmivaara har belönats på bland annat den internationella pianotävlingen i Kil och på de nordiska pianotävlingarna i Nyborg. Hon har uppträtt på bland annat Josef Hofmann-festivalen i Polen, Pianoaura-festivalen, Mänttä Musikfestspel och på Kaakko kammarmusikfestival.

Liisa Malmivaara agerar som huvudlärare i pianospel vid Åbo konservatorium 2003–2006. Numera undervisar hon pianospel och kammarmusik vid Helsingfors konservarotium och vid Sibelius-Akademin. Vid sidan av undervisandet spelar hon aktivt kammarmusik i olika uppsättningar.

 Valeria Resjan

Valeria Rersjan inledde sina pianostudier i Ryssland. Hon flyttad till Finland 1990 och fortsatte sina studier i Sibelius-Akademin under ledning av Hamsa Al-Wadi Juris. Ralf Gothoní agerade som kammarmusiklärare. Resjan har studerat i Madrid vid Drottning Sofiaskolanunder ledning av proffessor Dmitri Bashkirov.

Resjan vann tillsammans med Laura Mikkola Maj Lind-pianotävlingen, samt den internationella Pilar Bayona-tävlingen i Spanien.

Valeria Resjan har uppträtt som solopianist och som orkestersolist under ledning av bl.a. Okko Kamu, Leif Segerstam, Jukka-Pekka Saraste och Osmo Vänskä. Hon har konserterat bl.a. i Norden, Ryssland, Japan, Förenade Arabemiraten och Kanada.

Resjan är också en aktiv kammarmusiker, som har uppträtt tillsammans med internationellt kända musiker som bland annat cellisterna Ola Karlsson, Jan-Erik Gustafsson och Marko Ylönen, med violinisterna Elina Vähälä, Hagai Shaham och Anna-Liisa Bezrodny.

Resjan agerar som kammarpianist vid Sibelius-Akademin